Baştaş Başkent Çimento'dan (BASCM) Yeni Temettü Kararı!

Baştaş Başkent Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BASCM), genel kurulda alınan kar payı dağıtımı kararını Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden duyurdu.

Yayınlanma:
Baştaş Başkent Çimento'dan (BASCM) Yeni Temettü Kararı!

Baştaş Başkent Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BASCM), 10 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı Kamuyu Aydınlatma Platformu bildirimiyle, yıllık genel kurul toplantısında alınan kar payı dağıtımı kararını kamuoyu ile paylaştı. Şirket, kar dağıtımına ilişkin detayları ve genel kurulda alınan diğer kararları açıkladı. Bu duyuru, yatırımcılar ve şirket paydaşları tarafından yakından takip edildi.

Açıklamada Kar Dağıtım Politikası, uzun vadeli topluluk ve Şirket stratejileri, yatırım ve finansman politikaları, karlılık ve nakit durumu dikkate alınarak, Şirketin mali yapısının güçlendirilmesi ve finansman ihtiyacı doğmaması amacıyla 2022 yılı karından dağıtılabilir dönem karının dağıtılmamasına, ve 2023 yılı karından dağıtılabilir dönem karının Olağanüstü Yedek Akçe olarak ayrılması teklifinin genel kurulda kabul edildiği belirtildi.

Toplantı Başkanı, şirketin 2023 yılı karının dağıtımı ile ilgili daha önce kamuya açıklanan Yönetim
Kurulu’nun 28.03.2024 tarihli bir kararın bulunduğunu ifade etti. Yönetim Kurulun kar dağıtımına ilişkin kararı Genel Kurulun oyuna sunuldu.
Yapılan oylama sonucunda; Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun konuya ilişkin
düzenlemeleri ve Şirketin 28.03.2024 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında aldığı karar doğrultusunda,
Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri II-14.1 No.lu tebliğ hükümlerine göre konsolide edilmiş ve bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolarında tespit edilen 2023 yılı dağıtılabilir dönem karının, şirketin mali yapısının güçlendirilmesi ve finansman ihtiyacı doğmaması amacıyla dağıtılmaması oyçokluğu ile kabul edildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.